Gestelse VVD constructief in de oppositie

De constructieve samenwerking van de VVD in de vorige coalitie met PPA en CDA heeft zich niet vertaald naar constructieve deelname aan een nieuw college. Dat is jammer want de komende jaren zullen nog flink wat zeilen bijgezet moeten worden en zal de broekriem flink aangehaald moeten worden.

© Bart van de Hulsbeek

De Gestelse liberalen Joost van der Steen en Ytje van de Hulsbeek staan te kijken van de ruk naar links van PPA en CDA. De relatie van deze twee partijen met de PvdA en GroenLinks was in het verleden niet altijd even warm. Ook zijn de liberalen benieuwd wat er vernieuwend gaat worden aan het komende coalitieakkoord en wat de PPA en het CDA daarvoor moeten inleveren. Het beste jongetje van de klas zijn op het gebied van duurzaamheid gaat door de korting vanuit het gemeentefonds niet lukken. Tenzij natuurlijk PPA, CDA en PvdA/GroenLinks er voor kiezen om de OZB fors te verhogen. Zo zijn er nog wat uitdagingen.

 

De VVD heeft in de verkiezingen de grootste relatieve winst laten zien. Dat is een opsteker voor de Gestelse liberalen. Al sinds 2010 groeit de VVD gestaag. Dat zegt wat over het vertrouwen van de kiezer in de lokale VVD. Ook heeft de VVD-bijdrage aan de coalitie van 2018 tot 2022 geleid tot fors wat concrete plannen. Er ligt een nieuw afvalplan, een duurzaamheidsplan, een bomenbeleidsplan en niet te vergeten: de verkeersveiligheid staat weer op de kaart en is door twee VVD-wethouders concreet en voortvarend opgepakt. Van 2010 tot en met 2018 had verkeersveiligheid en mobiliteit totaal geen aandacht van de coalitiepartijen. De inhaalslag is nog niet afgerond en de VVD zal, ook vanuit de oppositie, op verkeersveiligheid blijven hameren.

De komende jaren gaat de lokale VVD constructief oppositie voeren. Er zijn nog voldoende liberale speerpunten die de aandacht verdienen. Er is nog een inhaalslag te halen op het gebied van ondernemen en toerisme. Participatie kan stukken beter. Duurzaamheid bekijken we rationeel en niet idealistisch. Bouwen doen we toekomstbestendig en naar behoefte. En vooral: schop in de grond!

De VVD is altijd op zoek naar nieuwe idee├źn. Als je wilt meedenken, kun je dat kenbaar maken aan de fractie via fractie@sintmichielsgestel.vvd.nl en als je lid wilt worden, kan dat via https://www.vvd.nl/word-lid/. Denk er maar eens over na. Met de VVD blijft het goed en wordt het beter.

Joost van der Steen, fractievoorzitter en Ytje van de Hulsbeek, raadslid.