VVD stelt voor: #2 Joost van der Steen

“We leven in een mooie gemeente maar er is altijd wat te verbeteren. De komende vier jaar willen we dat wat goed is, goed blijft en wat beter moet, beter wordt”, aldus de fractievoorzitter van de Gestelse VVD: Joost van der Steen."

Joost, inwoner van Sint-Michielsgestel

Joost woont in Sint-Michielsgestel, is getrouwd en heeft twee jonge kinderen. De oudste gaat sinds dit schooljaar naar de basisschool Roald Dahl. Ook is Joost actief voor de ondernemersvereniging. Joost staat met beide benen in de samenleving. “De VVD is een volkspartij en dat betekent dat we onder de mensen willen zijn. In wijken, de sport en onder de ondernemers, maar ook aan de schoolpoort, als we onze kinderen naar school brengen. Op die plaatsen hoor je het beste wat mensen bezig houdt en dat neem ik graag mee naar de gemeenteraad.” 

Joost, politicus in Sint-Michielsgestel

“Toen mij werd gevraagd of ik wilde doorgaan, hoefde ik daar deze keer niet over na te denken”, vertelt Joost. “Mijn doel voor de komende vier jaar? Het goede behouden en beter maken waar nodig.” Een bereikt speerpunt van Joost is dat er tot 2030 geen windmolens in de gemeente gebouwd worden. Verder heeft een VVD-motie ervoor gezorgd dat de toeristenbelasting niet verhoogd is en dat de opbrengsten terugvloeien naar het toerisme. Ook is er een aanjaagteam voor woningbouw gekomen. “We moeten investeren in woningbouw én actief werken aan betere wegen, bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Er moeten snel woningen en een nieuwe Bolster worden gebouwd op de voormalige voetbalvelden in Theereheide. Gemeente en vooral ook de ontwikkelaar moeten vooraf een beter gesprek met de inwoners voeren. Ook de verkeersveiligheid moet beter, zoals de As Hoogstraat in Berlicum en Middelrode maar zeker ook de Theerestraat en Esscheweg in Sint-Michielsgestel.”

Joost, wethouder voor Sint-Michielsgestel

Ook Sint-Michielsgestel heeft recht op een wethouder uit eigen dorp. Joost neemt die verantwoordelijkheid. “Eerst wil ik ervaring opdoen in de raad en ik heb ook mijn verantwoordelijkheden voor mijn jonge gezin”, aldus Joost. Joost van der Steen is kersverse fractievoorzitter, Ytje van de Hulsbeek is nieuw raadslid en Eric van den Dungen sinds een jaar Gestelse wethouder. De VVD opteert zeker de eerste jaren van de nieuwe raadsperiode voor stabiliteit en ervaring met Joost, Ytje en Eric.

Herken jij je in de belangen voor Sint-Michielsgestel? Kies dan op 16 maart voor Joost van de VVD.