VVD stelt voor: #3 Johan Vorstenbosch

Op plek drie voor de VVD bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen staat Johan Vorstenbosch uit Gemonde. Als zelfstandig interim-directeur voor lokale overheden en gemeentelijke samenwerkingen kent hij goed de weg in gemeenteland. Als actief lid en vrijwilliger bij de voetbalvereniging en het dorpshuis staat hij midden in de Gemondse gemeenschap

Zijn drive om politiek actief te worden voor de VVD komt voort uit zijn maatschappelijke betrokkenheid. “Het Gemonds geluid mag harder klinken in het Gestels gemeentehuis. Daar lever ik graag een bijdrage aan” aldus Johan. “Ik vind het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn en me in te zetten voor de gemeenschap. Sinds 2005 ben ik als speler op het veld te vinden van v.v. Irene. Naast het veld ben ik supporter, onder andere van mijn kinderen. Ik was twaalf jaar bestuursvoorzitter. Momenteel ben ik voorzitter van De Stek, ons dorpshuis in wording. Met een energieke groep zijn we bezig iets moois te realiseren. Komend schooljaar ronden we de ontwikkeling af en gaan we open”.

Johan woont sinds 2004 met veel plezier in Gemonde. De gemeente Sint-Michielsgestel kent hij goed vanuit zijn middelbareschooltijd op Gymnasium Beekvliet. “Een fijne school waar ik de basis heb gelegd voor de rest van mijn carrière en ontwikkeling.” Op dit moment is hij op een andere manier betrokken bij het onderwijs, namelijk als toezichthouder voor de basisscholen in onze gemeente. “Ik doe dit naast mijn werk als interim-directeur voor de overheid. In het verleden was ik dat ook voor onze eigen gemeente, ik ken daar de weg.”

“Sinds ik in Gemonde woon merk ik dat er gesproken wordt over van alles, maar dat daden soms uitblijven. Het lijkt alsof ons geluid niet goed doorkomt in het gemeentehuis. Ik ga me daarvoor inzetten.” De speerpunten van Johan gaan over de toekomst, de leefbaarheid en de veiligheid:

  • voor onze toekomst: investeren in woningbouw en onze (sport-)verenigingen;
  • voor onze leefbaarheid: een succes maken van het nieuwe dorpshuis in Gemonde;
  • voor onze verkeersveiligheid: aandacht vragen voor de wegen.

Johan vindt het van belang dat de verschillende kernen goed vertegenwoordigd worden. Bij de VVD is dat absoluut het geval. De lijst bestaat uit enthousiaste, betrokken en kundige kandidaten uit alle kernen van de gemeente. En dat is een groot goed.

“Kun je jezelf vinden in mijn speerpunten? Stem dan VVD en stem op mij als Gemondenaar voor het Gemonds geluid.”