VVD heeft keur aan wethouderskandidaten

Maar er is er maar een die door de VVD naar voren wordt geschoven voor de komende periode. De afgelopen maanden hebben voor de VVD in het teken gestaan van het samenstellen van een goed team waarmee de Gestelse liberalen de verkiezingen in kunnen. Al eerder was Ytje van de Hulsbeek als lijsttrekker gekozen en Joost van der Steen met unanieme stemmen op plek nummer twee gezet. Nu hebben de lijstaanvoerders samen voor Eric van den Dungen gekozen als wethouderskandidaat voor de komende periode.

De VVD heeft drie kandidaten op de lijst staan die wethouderservaring hebben. Onlangs is Saskia Heijboer in Berlicum komen wonen. Saskia was wethouder sociaal domein in Vught en is daar nog steeds erg bij betrokken. In principe heeft Saskia een punt achter de actieve politiek gezet. “Zeg nooit nooit”, zegt Saskia, “ik loop nooit weg voor verantwoordelijkheid”. Ook oud-wethouder Bart van de Hulsbeek, die een jaar geleden terugtrad vanwege drukke werkzaamheden, heeft een duidelijke opvatting: “ik ben teruggetreden omdat het parttime wethouderschap samen met het hebben van een eigen bedrijf slopend was. Voorlopig heb ik mijn handen vol aan mijn bedrijf.”

Eric van den Dungen is al sinds 1986 voor de VVD actief als gemeenteraadslid en wethouder. Waalwijk, Haaren en inmiddels ook Sint-Michielsgestel staan op zijn CV. Daarnaast heeft Eric ook een flinke ervaring als bestuurder bij verschillende maatschappelijke organisaties op het culturele en sportieve vlak. Eric zit nu een jaar als wethouder in onze gemeente en heeft de portefeuille van Bart soepel overgenomen. Eric: “ik neem ervaring uit diverse gemeenten mee. Hierdoor kan ik snel schakelen. Ik merk dat het parttime wethouderschap veel van je vraagt. Met mijn ervaring valt dat wat lichter en daarnaast heb ik wat meer ruimte om mijn taak te vervullen. Ik vind het een eer als ik de volgende periode opnieuw voor Sint-Michielsgestel aan de slag mag en ik ben blij met het vertrouwen dat de Gestelse VVD in mij heeft.

Wij zijn blij dat Eric de handschoen wil oppakken. Daarnaast vertrouwen we erop dat onze oud-wethouders klaar staan met raad en daad voor de fractie. Zoals we altijd kunnen rekenen op onze leden. Namens de hele VVD en ondanks corona wensen wij iedereen fantastische feestdagen en een veilige jaarwisseling.

Joost van der Steen

Ytje van de Hulsbeek

 

Wil je meepraten met de VVD? Mail ons dan via vvdsintmichielsgestel@gmail.com.