Kandidatenlijst VVD Sint-Michielsgestel vastgesteld

De leden van de VVD in Sint-Michielsgestel hebben op 4 december 2021 de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Lijsttrekker Ytje van de Hulsbeek zei na afloop van de vergadering bijzonder blij te zijn met de gevarieerde lijst. Er staan oudgedienden op en nieuwkomers. De verdeling in leeftijd en geslacht, zeker bij de eerste tien kandidaten, is gevarieerd. Dat geldt ook voor de vertegenwoordiging vanuit de dorpskernen.

Zoals eerder bekend is geworden, voert Ytje van de Hulsbeek uit Berlicum de lijst aan. Momenteel is Ytje nog waterschapsbestuurder en in het dagelijks leven is ze parkmanager op verschillende bedrijvenparken. Joost van der Steen, docent ondernemen en marketing uit Sint-Michielsgestel staat op de tweede plaats. Joost zit momenteel in de gemeenteraad en is daarmee een constante factor op de lijst. Nieuwkomer Johan Vorstenbosch op de derde plaats is geen vreemde in het gemeentelijk landschap en bovendien een betrokken bestuurder uit Gemonde.

Uit Maaskantje komt Natasja Bijsterbosch, op plaats vier. Zij is begin dertig, bestuurskundige en werkt bij ING als global channel manager. Natasja heeft vooral de ambitie om de komende jaren te groeien in de politiek. Op de vijfde plaats is Debby van Buuren gekozen. Debby woont in Berlicum en komtoorspronkelijk uit Sint-Michielsgestel. Ze runt samen met haar man de fietsenwinkel in Berlicum en wil vooral de komende jaren politieke ervaring opdoen. Diezelfde ambitie heeft André Kivits, uit het buitengebied van Berlicum. Hij is business developer en marketeer. Hij is tevens assessor op de Hogeschool van Rotterdam.

Bij de eerste tien plekken worden ook Den Dungen en Middelrode vertegenwoordigd door de Gestelse liberalen. De laatste drie plekken worden ingenomen door kandidaten met een flinke ervaring, waaronder die van wethouder. Er heerste een bijzonder hoge mate van unanimiteit over de plaatsen die de kandidaten innemen. Dat geeft aan hoe groot het vertrouwen van de leden in de kandidaten is.


 

Definitieve kandidatenlijst GR2022 Sint-Michielsgestel

1

Van de Hulsbeek-Visser, Ytje (Berlicum)

2

Van der Steen, Joost (Sint-Michielsgestel)

3

Vorstenbosch, Johan (Gemonde)

4

Bijsterbosch, Natasja (Maaskantje)

5

Van Buuren-van der Heijden, Debby (Berlicum)

6

Kivits, Andre (Berlicum)

7

Meijs, Harrij (Sint-Michielsgestel)

8

Sijsenaar, Laurens (Den Dungen/’s-Hertogenbosch)

9

Goossens, Christel (Middelrode)

10

Mars, Huib (Gemonde)

11

De Baar, Bart (Berlicum)

12

Van Kempen, Arnout (Sint-Michielsgestel)

13

Vestjens, Thed (Den Dungen)

14

Van der Heijden, Tom (Middelrode)

15

Nieuwenhuis, Jan (Sint-Michielsgestel)

16

Heijboer, Saskia (Berlicum)

17

Van de Hulsbeek, Bart (Berlicum)

18

Van den Dungen, Eric (Rosmalen)