Joost van der Steen nieuwe fractievoorzitter VVD

Sinds 11 november 2021 is Joost van der Steen de fractievoorzitter van de Gestelse VVD. Hij volgt Nico Prevoo op, die afgetreden is. De raadszetel van Nico is overgenomen door Ytje van de Hulsbeek. Joost woont in Sint-Michielsgestel, is getrouwd en heeft twee jonge kinderen, waarvan de oudste sinds dit schooljaar naar de basisschool Roald Dahl in Sint-Michielsgestel gaat. Als politicus heeft Joost een onverminderde ambitie. Hij wil de VVD nog beter verankeren in de Gestelse samenleving.

Joost is in het dagelijks leven docent “Ondernemen en Recreatie”. Daarvoor was hij, na zijn opleiding marketing en commerciële economie, succesvol als ondernemer in de toerismebranche. Hij was onder andere de eigenaar van Budgettent familievakanties en Beaches jongerenvakanties. Joost gaat de fractie van de VVD leiden omdat het meest voor de hand ligt. “Ik heb bijna vier jaar ervaring als raadslid en hierdoor kan ik het gemakkelijkst de functie van fractievoorzitter overnemen. Ik ken het reilen en zeilen binnen de raad en dat is een voordeel.”

Op de vraag waarom hij geen lijsttrekker wilde worden, heeft Joost een duidelijk antwoord. “Lijsttrekker ben je in de periode voorafgaand aan de verkiezingen. Ytje en ik hebben uitvoerig over die positie gesproken en we waren het erover eens dat vooral de zichtbaarheid van de lijsttrekker in onze kernen telt. Mensen moeten weten bij wie ze aan kunnen kloppen. Dankzij verschillende maatschappelijke functies binnen de gemeente is de zichtbaarheid van Ytje groot. Dat telt! Uiteraard gaan we samen de verkiezingen in, samen met alle andere kandidaten voor de VVD. Vanzelfsprekend heb ik de ambitie om de volgende periode alle Gestelse liberalen in de gemeenteraad te vertegenwoordigen”

Richting de verkiezingen en ook daarna wil Joost met beide benen in de samenleving staan. “Ik heb dat de afgelopen jaren gemist. De VVD is een volkspartij en dat betekent dat we onder de mensen moeten zijn. In de wijken, in de sport en onder de ondernemers, maar net zo gemakkelijk aan de schoolpoort, als we onze kinderen naar school brengen. Daar hoor je het beste wat mensen bezig houdt en dat neem ik graag mee naar de gemeenteraad.

Wil je met de VVD over verschillende onderwerpen praten, mail ons dan via vvdsintmichielsgestel@gmail.com. Uiteraard kun je de VVD ook steunen door lid te worden. Volg dan de link https://www.vvd.nl/word-lid/ want al voor 25 euro per jaar kun je meepraten over je eigen dorp.