Ytje van de Hulsbeek nieuw raadslid van de Gestelse VVD

Op donderdagavond 11 november is Ytje van de Hulsbeek geïnstalleerd als raadslid voor de Gestelse VVD. Op 2 oktober jongstleden was Ytje al verkozen tot lijsttrekker van de Gestelse liberalen in verband met de gemeenteraadsverkiezingen. Met haar nieuwe taak als volksvertegenwoordiger kan Ytje zich maximaal gaan voorbereiden op de verkiezingen in maart 2022.

Joost van der Steen, de nieuwe fractievoorzitter van de VVD. “Ytje en ik gaan een uitstekend team vormen. Ook de afgelopen jaren was met haar samenwerken heel plezierig en inspirerend”, zegt Joost, “in een tweemansfractie moet je goed kunnen samenwerken en ik zie dat fractievoorzitterschap meer als een formaliteit”. Ytje en Joost vormen een dynamisch en creatief team.

De Gestelse liberalen beginnen aardig op stoom te komen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In december wordt de kandidatenlijst vastgesteld en ook het verkiezingsprogramma is al vastgesteld door de leden. Het is jammer dat corona de kansen om werkelijk met de samenleving in dialoog te gaan onder druk zet. Ytje: “ik ben een echte netwerker en persoonlijk contact met onze inwoners inspireert mij het meest.” Daarom gaat de VVD uitdrukkelijk op zoek naar innovatieve manieren om met de kiezer in contact te komen en te blijven. Daarbij hebben jongeren bijzondere aandacht.

Ytje woont in Berlicum en is in het dagelijks leven parkmanager voor bedrijventerreinen in het oosten van Brabant. Een parkmanager zorgt ervoor dat bedrijven zoveel mogelijk ontzorgt worden. Bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging, onderhoud wegen maar ook de gemeenschappelijke aanleg van bijvoorbeeld zonnepanelen kan aan de orde zijn. Daardoor heeft Ytje contacten met de gemeentelijke overheid. Die ervaring neemt ze graag mee naar de gemeenteraad.

Wil je met de VVD over verschillende onderwerpen praten, mail ons dan via vvdsintmichielsgestel@gmail.com. Uiteraard kun je de VVD ook steunen door lid te worden. Volg dan de link https://www.vvd.nl/word-lid/ want al voor 25 euro per jaar kun je lid worden en meepraten over je eigen dorp of straat. Jongeren kunnen voor nog geen 30 euro per jaar lid worden van de JOVD én de VVD samen via https://aanmelden.jovd.nl/