VVD blij met verkeersmaatregelen Sassenheimseweg

De Gestelse VVD is tevreden over de voorlopige maatregelen die wethouder Eric van den Dungen heeft laten treffen op de Sassenheimseweg. Onlangs heeft de VVD-wethouder bewoners van de Sassenheimseweg bezocht en gesproken en heldere afspraken over de aanpak van de verkeersonveiligheid gemaakt. Vorige week zijn die maatregelen getroffen.

VVD-gemeenteraadslid Joost van der Steen en aankomend raadslid Ytje van de Hulsbeek begrijpen dat het moeilijk maar vooral ook kostbaar is om maatregelen te treffen die huftergedrag op de Sassenheimseweg kunnen voorkomen. “Huftergedrag voorkom je niet met fysieke maatregelen”, zegt Joost, “bewust hardrijden kun je niet voorkomen”. Ytje vult daarop aan: “maar als we de mensen die onbewust te hard rijden een handje kunnen helpen, dan doen we dat graag”.

De Sassenheimseweg leent zich bij uitstek voor het aanbrengen van extra markering op de weg. Dankzij de parallelwegen is het niet een typische woonstraat en door het asfalt vallen strepen en andere symbolen op de weg extra op. De weg lijkt nu smaller. Ook de gekleurde palen op de schoolroutes zijn een welkome aanvulling, evenals de rode tegels die bij de oversteekplaatsen zijn gelegd. “Natuurlijk zien ook wij graag dat er meer gebeurt, zoals stevige snelheidsremmers”, zegt Joost van der Steen: “daar is alleen op dit moment geen geld voor maar dankzij de aanpak van de As Hoogstraat, van de Berlicumse kerk tot de kerk in Middelrode, hebben we er alle vertrouwen in dat uiteindelijk de hele route verkeersveilig wordt”.

De aanpak “As Hoogstraat” is een totaalplan om de verkeersveiligheid op de gehele doorgaande route van Berlicum naar Middelrode te verbeteren. Aan het plan wordt inmiddels ruim anderhalf jaar gewerkt. Hiermee wil de gemeente een kant en klaar plan hebben, dat kan worden uitgevoerd zodra er kansen zijn. Zo’n kans kan zich voordoen als het bijvoorbeeld het riool vernieuwd moet worden. Ook voor de aanpak van de doorgaande route door Gemonde denkt de VVD aan een vergelijkbaar plan.

Wil je met de VVD over verkeer praten, mail ons dan via vvdsintmichielsgestel@gmail.com. Uiteraard kun je de VVD ook steunen door lid te worden. Volg dan de link https://www.vvd.nl/word-lid/ want al voor 25 euro per jaar kun je lid worden en meepraten over je eigen dorp of straat. Jongeren kunnen voor nog geen 30 euro per jaar lid worden van de JOVD via https://aanmelden.jovd.nl/