Eric van den Dungen voorgedragen als VVD-wethouder

De Gestelse VVD-fractie is de afgelopen weken op zoek gegaan naar een kandidaat die de opengevallen wethouderspost van Bart van de Hulsbeek kan invullen. Deze kandidaat hebben we gevonden in de persoon van Eric van den Dungen.

Eric van den Dungen

Eric (66) is van 2008 tot en met 2018 wethouder geweest in de gemeente Haaren. Hij heeft veel zin om meteen aan de slag te gaan in Sint-Michielsgestel. Van den Dungen: “Sint-Michielsgestel is een prachtige gemeente met veel kansen, maar ook genoeg uitdagingen. Ik zal me de komende dagen gaan voorbereiden en inlezen in de diverse dossiers. Ik heb er zin in om met de bewoners, mijn collega’s en de ambtenaren  van Sint-Michielsgestel aan de slag te gaan op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, openbare werken, water en milieu en afval.”

Ervaren kandidaat
“De nieuwe wethouder zal niet de meest makkelijke dossiers krijgen”, zegt fractievoorzitter Nico Prevoo. “We weten allemaal dat we op het gebied van duurzaamheid de komende jaren belangrijke stappen moeten zetten en dito besluiten moeten nemen. Daarnaast liggen er ook nog genoeg uitdagingen op het gebied van afval, mobiliteit, verkeer en vervoer. We hebben daarom gezocht naar een ervaren wethouder die meteen aan de slag kan.”

Vliegende start
Met de zwaarte van de portefeuille in het achterhoofd heeft de Gestelse VVD gezocht naar een ervaren wethouderskandidaat. Nico Prevoo: “We wilden een kandidaat die niet nog eerst moet wennen aan het gegeven dat zij of hij wethouder is. Maar Eric heeft dusdanig veel ervaring vanuit zijn eerdere functie als wethouder dat hij meteen een vliegende start kan maken. Daar hebben wij als Gestelse VVD alle vertrouwen in.”

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nico Prevoo, fractievoorzitter van de VVD Sint-Michielsgestel via 06-53960746.

Zet cookies aan om de video te tonen.