Gestelse VVD: waardeer onze veteranen op 27 juni

Op 27 juni is het Nederlandse Veteranendag. Op deze dag bedanken wij onze veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Om deze dag luister bij te zetten in Sint-Michielsgestel heeft de VVD tijdens de Raadsvergadering een witte anjer cadeau gedaan aan de andere fracties in de gemeenteraad, de wethouders, de burgemeester en de medewerkers van de griffie. Slechts één dag per jaar denken we aan hen, maar we moeten hen het hele jaar eren. Zij hebben voor onze vrijheid gevochten, offers gebracht, in vele gevallen hun leven gegeven en verdienen daarom meer erkenning.

Er strijden nog altijd Nederlandse militairen wereldwijd voor onze vrijheid. Van Mali tot Afghanistan, niet altijd even zichtbaar. Deze helden keren hierna terug in onze maatschappij, vaak belast met onzichtbare psychische schade. Schade die minder eenvoudig te behandelen is dan een gebroken been.
Naast de strijd die zij wereldwijd voeren, hebben de Nederlandse militairen de afgelopen maanden ook een cruciale rol gespeeld rondom Corona in Nederland. Deze rol blijft soms onderbelicht in media, maar kwam zeer goed naar voren in een documentaire van Discovery.

De afgelopen maanden hebben we geleerd wat vrijheid betekent. We kunnen als vrije samenleving een hoop doen om veteranen de erkenning te geven die ze verdienen. Het ligt natuurlijk niet in onze calvinistische aard om mensen te verheffen tot bijzonder. Maar wanneer Nederlanders zich inzetten om ons een vrij leven te gunnen, dan ben je bijzonder. Niet alleen wanneer de oorlog heel nabij is geweest, ons eigen land in puin ligt of de verminking zichtbaar is. De overheid heeft daarin een onmiskenbare rol, u ook.

Wilt u ook een witte anjer? Deze kunt u makkelijk online bestellen via www.veteranendag.nl.
Wilt u reageren naar aanleiding van het artikel dan kan via: vvdsintmichielsgestel@gmail.com