Kom wat zeggen over de kerntakendiscussie

De komende maand spant het erom in de Gestelse politiek. Nadat donderdagavond gemeenteraadsleden vragen konden stellen over waarop de gemeente wel en niet gaat bezuinigen, komen op 18 mei onze inwoners aan de beurt. Voor die tijd wil de VVD graag met u praten over de kerntaken. Dat gebeurt op 2 mei 2015 bij Boer Goossens in Den Dungen.

Dankzij een motie van Dorpsgoed, het CDA en de VVD die in februari werd aangenomen, heeft het college van burgemeester en wethouders een voorzet gegeven over de inhoud van de kerntakendiscussie. De gemeente moet snoeien in haar taken omdat het geld zo goed als op is. Vorig jaar hadden we besloten dat er 2,4 miljoen bespaard moest worden. Door een meevaller vanuit Den Haag hoeven we eigenlijk nog maar 1,7 miljoen te besparen.

Wij als lokale liberalen zijn geschrokken van de voorstellen van burgemeester en wethouders. Natuurlijk snappen wij dat er bezuinigd moet worden. De opvatting van de VVD over bezuinigen is alleen totaal anders dan de opvatting van het college. Het college vindt het verhogen van belastingen ook een vorm van bezuinigen en daarvan bent u straks de dupe. Vooral agrariërs en andere ondernemers met onroerende zaken in het bedrijf worden keihard getroffen. De bedoeling is dat zij bijna 70% meer OZB gaan betalen over hun bedrijfspanden en weilanden, als gebruiker én als eigenaar. Wij vinden dat ondernemers een zware tijd achter de rug hebben en dat je aannemers, aspergeboeren en autobedrijven niet zwaar mag belasten. Wij vinden sowieso dat we de motor van de samenleving niet zo hard mag treffen. Los van dat alles wordt ook nog de woningbezitter opgezadeld met 10% meer OZB. Ook daar zijn we natuurlijk faliekant tegen. Al met al moet de belastingbetaler jaarlijks bijna één miljoen meer gaan betalen en dat noemt de VVD dus geen bezuiniging.

Daar willen we het graag met u over hebben. Inwoners en ondernemers zijn op zaterdag 2 mei van harte welkom bij Boer Goossens in Den Dungen. Tussen 10:00 en 12:00 uur organiseren we dan een “op de koffie bij de VVD”. We zoomen graag met u in op de kerntakendiscussie. Uiteraard nemen wij de koffie voor onze rekening. Via onderstaand mailadres kunt u de openbare informatie over de kerntakendiscussie opvragen. Graag zie ik u op 2 mei.

De digitale stukken zijn op te halen op de site van de gemeente: http://sint-michielsgestel.notudoc.nl/cgi-bin/agenda.cgi/action=view/id=45597


Bart van de Hulsbeek

Volksvertegenwoordiger namens de VVD

info@vvdsintmichielsgestel.nl