VVD heeft wethouder klaarstaan

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Volgende week, op 21 maart, mogen we naar de stembus om onze volksvertegenwoordigers te kiezen. De Gestelse liberalen van de VVD leveren altijd realistische bestuurders. Daar gaat het om bij de verkiezingen en kwaliteit gaat voor kwantiteit. De VVD heeft een wethouder klaarstaan, voor Mobiliteit én voor Economie. Maak nader kennis met Bart van de Hulsbeek.

Bart van de Hulsbeek is de wethouderskandidaat voor de VVD. Bart is verkeersplanoloog en communicatiespecialist. Hij helpt de samenleving bij het maken van plannen. Vaak gaan die plannen over “urban management”, altijd gaan ze over samenwerken, begrip en draagvlak. Een verkeersplanoloog houdt zich bezig met de vraag wat mobiliteit toevoegt aan de samenleving en de economie en niet met de vraag hoe een kruispunt ingericht moet worden. De dialoog met mensen; inwoners en ondernemers voeren, dat is wat Bart doet. Vanuit die achtergrond benadert Bart ook de politiek: hij wil samenleving en economie versterken en weet maar al te goed dat bereikbaarheid én duurzaamheid daaraan bijdragen.

Verbeteren van de economie

De economie verbeteren is op zich geen taak van de overheid. Vooral ondernemers staan hiervoor aan de lat door zich te vestigen in Sint-Michielsgestel en succesvol te zijn met hun bedrijf. Dat is goed voor Gestel. Wat de gemeente uitdrukkelijk wél moet doen is zorgen dat die bedrijven met elkaar de dialoog voeren en ervoor zorgen dat ondernemen wat oplevert, ook voor onze agrariërs.

Op 8 februari ontving de raad de stand van zaken van het economisch actieplan. Die notitie ging bijna alleen maar over de successen die Den Bosch, Oss en Veghel in regionale samenwerking boeken. Dat het Duitse damesvolleybalteam in de Ruwenberg logeerde was natuurlijk hartstikke mooi maar een wethouder die zich op de borst klopt met die bewuste 30 seconden op TV als hét wapenfeit van economisch functioneren, zakt wat de VVD betreft door het ijs. Tijdens de ondernemersvijfdaagse heeft wethouder Loose een ondernemer uit de hoge hoed getrokken en een taart overhandigd. Dat had net zo goed door Prins Carnaval kunnen gebeuren.

We moeten met elkaar goede plannen maken. Kijk eens rond op waarstaatjegemeente.nl want daar is voor iedereen een schat aan informatie te vinden. Vooral onder het dashboard “bedrijvigheid en economie”. Terwijl onze vestigingsvoorwaarden optimaal zijn, blijft arbeid achter. We hebben een wethouder nodig die bedrijven uitnodigt zich in onze gemeente te vestigen. Ruim 30% van de werkgelegenheid wordt ingenomen door ZZP-ers, tegenover 13% in de regio. ZZP-ers zijn van immens belang voor onze lokale economie. Dáár moet een wethouder eens mee gaan praten want behalve een actieve en innovatieve groep is dat ook een kwetsbare groep. Dát soort initiatieven mag je van een VVD-wethouder verwachten!

Verbeteren van de mobiliteit

Van de Hulsbeek wil snel aan de slag met mobiliteit. Samen met het CDA is hard gestreden voor de verkeersoverlast in de Hoogstraat en dat gaat eindelijk resultaat opleveren. Nog niet voldoende maar het is een start. Verkeersveiligheid is een symptoom van mobiliteit.

Belangrijk voor een goede economie in een prettige samenleving is een goede bereikbaarheid. De auto is in onze dorpen niet weg te denken, in een landelijke omgeving kunnen mensen niet zonder auto. Een innovatieve gemeenteraad strijdt niet tegen “die vervuilende auto” maar heeft oog voor Smart Mobility. De zelfrijdende elektrische auto staat voor de deur. De deelauto maar ook de deelfiets ligt voor het grijpen. Schoon én Veilig! Doe daar wat mee! Er zijn nota bene ondernemers in onze dorpen die daar specialist in zijn. Nodig die mensen uit en boek resultaat.

Bart van de Hulsbeek heeft gesprekken gevoerd met de gedeputeerde voor verkeer, met de minister van mobiliteit én met een lid van het Europees Parlement. Dat is het voordeel als je een landelijk netwerk van lokale partijen hebt, zoals de VVD. Die gesprekken gingen over innovatie in mobiliteit en vooral over de mogelijkheden voor subsidie en samenwerking. Vanuit de Provincie kunnen we alle hulp krijgen als het gaat om innovatieve, lokale manieren om de dorpen met elkaar te verbinden. Microvervoer, vraagafhankelijk openbaar vervoer maar ook goede fietspaden. De elektrische fiets wordt steeds stoerder en we hebben fietsenleveranciers zat in onze dorpen. Die kansen moeten we benutten en daar hebben we een wethouder voor nodig die letterlijk de weg kent.

De effecten

Een goede bereikbaarheid heeft invloed op de economische groei. Economische groei heeft tot gevolg dat de werkgelegenheid toeneemt en als de werkgelegenheid toeneemt, dan wordt het voor jongeren weer interessant om in onze dorpen te blijven wonen. Politici die denken dat voldoende woningen voor jongeren dé oplossing is, hebben maar gedeeltelijk gelijk. Ontplooiingskansen zijn veel belangrijker.

Laat de VVD zijn werk doen, geef Bart van de Hulsbeek de ruimte om samen met de samenleving én de ondernemers de economie te verlevendigen en de mobiliteit te innoveren. Daar heeft de kiezer recht op.