VVD-ers stellen zich voor: Joost van der Steen

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De Gestelse VVD heeft een kandidatenlijst met nogal wat nieuwe mensen. Mensen met passie, mensen met ambitie, mensen met hart voor de lokale samenleving. Deze week stellen we Joost van der Steen voor.

Achtergrond?

Geboren in Veghel, Sport, Economie & Communicatie gestudeerd in Tilburg en een semester aan de universiteit La Sarbonne in Parijs. Na mijn studie gaan reizen en een jaar in Colombia en Argentinië gewoond. Ik ben gaan werken als reisleider voor een jongerenreisorganisatie en zo in de toerismebranche terechtgekomen.Ik ben getrouwd met een Friezin, Lianne. Zij komt uit Beetgum, vlakbij Berlikum. Wij zijn een jaar geleden van Den Bosch naar Sint-Michielsgestel verhuisd omdat wij graag in een gezellig dorp wilden wonen. Afgelopen september zijn wij trotse ouders geworden van Juliën.

Werk?

Ik heb vijf jaar gewerkt als Sales & Inkoopmanager voor Corendon. Drie jaar geleden ben ik samen met een vriend een reisorganisatie begonnen: Beaches en Budgettent. Wij bieden campingvakanties aan in Italië, Spanje, Frankrijk en Kroatië. Daarnaast hebben wij een evenementenbureau dat culinaire wandelingen organiseert in verschillende steden in Nederland: Wine & Bites.

Vrije tijd?

Ik ben dit seizoen gaan voetballen in selectie 2-3 van RKSV Sint-Michielsgestel. Op zondagochtend kun je me zien spelen in sportpark de Zegenwerp. Daarnaast mountainbike ik en speel ik tennis. Ook ben ik samen met Lianne een echte carnavalsvierder (Lianne zit als Friezin bij het carnavalsbestuur in Gestel). Ik spreek graag met vrienden en familie af, en vind ik het leuk om samen met mijn vader en buurman te klussen in ons huis aan de Nieuwstraat. En natuurlijk ga ik graag op pad met onze kleine.

Lokale banden?

Ik ben ruim een jaar geleden komen wonen in Sint-Michielsgestel. Mijn roots liggen ook echt in het Oost-Brabantse maar ik ben nieuw in deze gemeente. Ik voetbal bij RKSV Sint-Michielsgestel, ben tevens lid van de ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel en actief geworden voor de Gestelse VVD in de lokale politiek.

Waarom liberaal?

Ik ben een echte doener. Belangrijk vind ik dat mensen door eigen keuzes zelf invulling kunnen geven aan hun leven. Dat daarbij een overheid soms een handje kan helpen, is fijn. Maar vooral het zelf doen en proberen verder te komen in je leven, werk en sociale contacten, maakt je leven volgens mij waardevoller. Deze vrije gedachte vind ik terug in onze lokale liberale partij.