VVD-ers stellen zich voor: Dafne Habraken

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De VVD heeft een kandidatenlijst met nogal wat nieuwe mensen. Mensen met passie, mensen met ambitie, mensen met hart voor de lokale samenleving. Ze stellen zich graag aan u voor. Deze week: Dafne Habraken.

Achtergrond?

Ik ben geboren in 1982 in Amsterdam. Al snel verhuisd naar ’s-Hertogenbosch en inmiddels alweer 20 jaar woonachtig in Sint Michielsgestel. Opleiding HBO Small Business & Retail Management gedaan aan Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch. 18 jaar samen waarvan 4 jaar getrouwd met Ronny Habraken en gezegend met 2 dochters van bijna 11 en 9 jaar.

Werk?

Na bijbaantjes in de retail ook via de opleiding in de retailwereld terecht gekomen bij HEMA. Daar verscheidene jaren in diverse vestigingen gewerkt als bedrijfsleider en mede HEMA Berlicum opgezet en geopend. In september 2015 heb ik besloten mijn eigen kaas- en delicatessenzaak te openen aan de Campanulastraat in Sint-Michielsgestel en hoop dit nog vele jaren te mogen doen.

Vrije tijd?

Ik hou van dansen en tijd doorbrengen met mijn gezin. Ik ben daarnaast actief als penningmeester en bestuurslid bij Ondernemersvereniging Sint Michielsgestel, lid van carnavalsclub de Skutters en van de Boomstêmpkes.

Lokale banden?

Penningmeester bij Ondernemersvereniging Sint Michielsgestel, lid van 2 carnavalsclubs, dans in Den Dungen. Natuurlijk via de kinderen bij OBS de Bolster, voetbalvereniging SVO (Samenwerkende Vrouwen Organisatie; het dames- en meisjesvoetbal van SCI en RKVV Sint Michielsgestel is al gefuseerd) wat na de zomer deel zal uitmaken van de “grote” fusieclub. De kinderen dansen ook in Den Dungen.

Waarom liberaal?

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar leven en moet dus zelf hun leven vorm kunnen geven maar uiteraard wel rekening houden met hun omgeving en daar dan ook verantwoordelijkheid voor durven en willen nemen.

Waarom VVD?

Omdat ik van mening ben dat deze partij het beste past bij mijn standpunten.

Doel?

Een samenleving waarin men zelf hun keuze kan maken zonder dat de overheid overal tussen zit en waarin de gemeente een meer faciliterende rol speelt voor ondernemers zodat deze meer vrijheden en mogelijkheden krijgen tot bijvoorbeeld het organiseren van evenementen.