VVD-ers stellen zich voor: Christel Goossens

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De VVD heeft een kandidatenlijst met veel nieuwe mensen. Mensen met passie, mensen met ambitie, mensen met hart voor de lokale samenleving. Deze week stellen we nr. 9 voor: Christel Goossens.

Achtergrond?

Geboren in 1971 in Vught, opgegroeid in Vlijmen. Sinds 2006 woon ik heel plezierig in Middelrode met Maarten en onze kinderen. Waarvan inmiddels de helft studeert, in Maastricht, Delft en Groningen. Mijn missie: Aandacht voor mensen, resulteerde in een opleiding operatie-assistente in Eindhoven en Tilburg. Later ben ik gaan werken in het Groot Ziekengasthuis hartje ’s-Hertogenbosch. Kritisch denken, improviseren en technisch handelen. In 2008 een carrière switch, nog een passie waar ik voor wilde gaan. En daarom de opleiding tuin & landschapsarchitectuur gevolgd. Mensen helpen met mijn creativiteit en passie voor planten en klanten! Helpen om plezierig te wonen in een groene, veilige en duurzame omgeving met veel beleving.

Werk?

Sinds 2009 heb ik mijn eigen Tuinontwerpburo. Particuliere tuinen ontwerpen van groot tot klein, maar ook voor bedrijven en gemeentes. Met mijn achtergrond in de zorg wilde ik mensen helpen om langer in een veilige en vertrouwde omgeving te blijven wonen wat resulteerde in een specialisatie in seniorentuinen. Ik ben nog steeds actief op de operatiekamer, in een dedicated team Orthopedie.

Vrije tijd?

Fanatiek sporter en natuurliefhebber. Ook creatief bezig: schilderen, muziek en tuinieren. Maar zeker mijn gezin, man, kinderen en kleinkind behoren tot het ultiem invullen van mijn vrije tijd.

Lokale banden?

Opgegroeid in dorpen rondom ’s-Hertogenbosch voel ik me verbonden met Middelrode . De kinderen hebben hier op school gezeten en zijn hier lid van de sportverenigingen. Ik tennis en fitness hier in het dorp. Ik geniet ook enorm van de mooie natuur in de gemeente waar ik kan wandelen hardlopen en fietsen. Als secretaris van de Ondernemersvereniging wil ik ook iets voor andere lokale ondernemers betekenen.

Waarom liberaal?

Vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkheid van mensen zijn voor mij vanzelfsprekend. De mens als individu staat centraal in de maatschappij en moet in harmonie eigen vrije keuzes mogen maken. Maar tegelijkertijd zelf verantwoordelijkheid dragen voor de maatschappij en leefomgeving met oog voor elkaar.

Doel?

Een vrije Gestelse samenleving waarbinnen mensen samen hun keuzes kunnen maken en verantwoordelijkheid dragen zonder te veel overheidsregels. Om zo een veilige en prettige samenleving met elkaar te creëren. Een gemeente waarvan ik denk: hier wil ik wonen!