VVD-ers stellen zich voor: Nico Prevoo

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De VVD heeft een kandidatenlijst met nieuwe mensen. Mensen met passie, mensen met ambitie, mensen met hart voor de lokale samenleving. Ze stellen zich graag aan u voor. Deze week: nummer 2 op de lijst Nico Prevoo.

Achtergrond?

In 1981 ben ik geboren in ’s-Hertogenbosch. Op de Maaspoort ben ik opgegroeid. Daarna ben ik in een appartement gaan wonen aan de Graafseweg. Daar heb ik mijn vrouw Véronique leren kennen. In 2013 zijn we getrouwd. In 2015 hebben we ons dochtertje Sophie mogen verwelkomen in ons gezin. In 2016 zijn we gaan wonen in de wijk Jacobskamp in Den Dungen. Mijn opleiding tot registeraccountant heb ik gevolgd op de Universiteit van Tilburg (bedrijfseconomie) en daarna Universiteit van Nyenrode (accountancy).

Werk?

Sinds 2015 heb ik mijn eigen accountantskantoor. Met mijn achtergrond als registeraccountant wilde ik ook klanten kunnen adviseren door zelf ondernemer te zijn. Dit was dus een logische keuze. Hierbij is mijn specialisme vooral gelegen op het gebied van advisering en begeleiding van DGA’s. Iedere dag is weer anders en niet te voorspellen, kortom een van de beste keuzes ooit!

Vrije tijd?

In het verleden ben ik zeer actief geweest in diverse verenigingen, waaronder de VVD, Rotaract (jongeren Rotary) en JOVD. Momenteel ben ik actief in de Oeteldonksche Club van 1882 als lid van de commissie Kwekfestijn en het Boerenparrelement (ledenraad van de Oeteldonksche Club). Naast dit ben ik fervent fietser bij WTTC Vlug Trug in Den Dungen en probeer ik regelmatig een rondje over de dijken van Den Dungen te hardlopen. Maar de belangrijkste (ere-)functie die ik mag bekleden is toch wel vader zijn van een prachtige dochter Sophie.

Lokale banden?

Sinds 2016 woon ik samen met Véronique en Sophie in Den Dungen. Wij zijn onze lokale banden nog aan het opbouwen maar elke dag weer wonen we met veel plezier in dit dorp. Door het kinderdagverblijf waar Sophie naar toe gaat, leren we steeds meer ouders kennen. Als ondernemer ben ik lid van de Ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel.

Waarom liberaal?

Liberaal zijn betekent voor mij vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van mensen. Waarbij de overheid vooral optreedt als vangnet voor degenen die niet meekunnen.

Doel?

Een vrije en rechtvaardige Gestelse samenleving, waarbij de overheid optreedt en handhaaft waar problemen zijn, maar tegelijkertijd de burger zoveel mogelijk vrij laat en geen obstakels in de weg legt.