VVD-ers stellen zich voor: Gerard Verheij

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De VVD heeft een kandidatenlijst met nogal wat nieuwe mensen. Mensen met passie, mensen met ambitie, mensen met hart voor de lokale samenleving. Ze stellen zich graag aan u voor. Deze week nummer 6: Gerard Verheij.

Achtergrond?

Ik ben in 1969 in Wageningen geboren, mijn vader studeerde aan de landbouwuniversiteit en promoveerde op zuivel (melkpoeder). Hij werkte altijd in de zuivel. Na mijn studie woonde ik in een boerderij in het veenweidegebied in Zegveld (bij Woerden).

Werk?

Ik ben echt een techneut. Na mijn HBO Elektrotechniek in Enschede, werkte ik altijd in de ICT. Ondermeer bij Simac, Lotus en IBM. Tijdens en na de studie was ik maatschappelijk betrokken bij de studentenvereniging, JCI (Junior Chamber International) en inmiddels ook bij de Rotary. Nu ben ik ondernemer en heb mijn eigen ICT projectmanagement bureau Applicura. Mijn klanten zijn vooral medisch specialisten.

Vrije tijd?

Ik ben graag op het water. Ik roei in Den Bosch en ik zeil graag. Sinds kort hebben we een echte zeilboot met een kajuit, en verkennen we West-Brabant en Zeeland vanuit onze thuishaven Willemstad. Samen met mijn vrouw wil ik de boot goed leren beheersen en uiteindelijk langs de kusten zeilen.

Lokale banden?

Toen Liesanne in 2005 in het JBZ als gynaecoloog begon zijn we van Zegveld naar Den Dungen verhuisd. Onze zonen Harm en Luuk gingen hier naar de basisschool. Ik zit in het bestuur van de volleybalvereniging HLB Van Daal/DS in Den Dungen. Een mooie sportclub, en maatschappelijk belangrijk voor ons dorp en de regio. Onze heren spelen het hoogste van Zuid-Nederland, en van alle energie van de vrijwilligers en de drukbezochte Topdivisiewedstrijden in Sporthal De Misse kan ik enorm genieten. Ik zit ook in het Energieteam van Met Elkaar voor Elkaar en het was gaaf om mee te werken aan de succesvolle spouwmuurisolatieactie in onze gemeente van de afgelopen maanden.

Mijn liberale doel bij de VVD?

Ik heb vaak idee├źn en meestal zie ik allerlei mogelijkheden. Wij burgers moeten zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen om goede plannen te realiseren. De gemeente moet daarbij ondersteunen met kennis en ervaring. Ik zie vooral veel kansen op gebied van duurzaamheid en op veel grotere schaal dan nu gezamenlijk energie opwekken. Met mijn technisch inzicht, duidelijkheid en pragmatisme en door samenwerking kunnen we maatschappelijke kracht organiseren waarmee we onze mooie gemeente nog mooier en duurzamer maken.