VVD adviseert: Word JOVD’er!

Ben jij jong en vind je politiek supervet? Kun je nooit je mond houden en sta je altijd te trappelen om je mening te verkondigen over wat dan ook? Ben je liberaal en wil je je politieke interesse omzetten in de praktijk? Dan is de JOVD echt iets voor jou! De JOVD is er voor alle liberale jongeren van 14 tot 30 jaar.

Sinds 1949 is de JOVD is dé liberale jongerenorganisatie van Nederland. Door het hele land worden er regelmatig superleuke workshops en cursussen georganiseerd! Al enkele jaren houden we ons landelijke congres in de Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. Gewoon in onze eigen gemeente dus!

Sinds 2000 is de JOVD de jongerenorganisatie van de VVD. Dat wil niet zeggen dat de JOVD alle standpunten van de VVD klakkeloos overneemt. Hieruit blijkt de onafhankelijkheid van onze organisatie. Mocht je trouwens een andere politieke voorkeur hebben, dan zijn er genoeg andere JOVD leden die dat met jou delen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook meerdere leden waarvan hun voorkeur naar de politieke partij D66 uitgaat.

De JOVD laat je kennis maken met het liberalisme, de politiek, de samenleving en het bedrijfsleven. Wij zorgen er voor dat liberale ideeën van jongeren in de gemeentepolitiek terechtkomen en hebben een kort lijntje met de Gestelse Liberalen van de VVD. Er is echter veel meer dan dat: je leert nieuwe mensen kennen, je kunt leren besturen, je kennis verrijken en natuurlijk kun je rekenen op gezellige borrels en spetterende feesten.

Naast de activiteiten van onze afdeling ben je ook van harte welkom bij alle andere afdelingen in Nederland. Ook organiseert het hoofdbestuur van de JOVD jaarlijks een aantal activiteiten. Zo is er elk jaar een voorjaarscongres, najaarscongres, twee introweekenden voor nieuwe leden en twee politiek filosofische weekenden. Lidmaatschap kost ongeveer € 2,- per maand, daar kan het dus niet aan liggen! Er zijn redenen in overvloed om lid te worden van onze afdeling, wat is jouw reden? In 2019 bestaan we zeventig jaar dus ook dat is een reden om lid te worden. In 2019 gaan we namelijk extra uitpakken.

Heb je het licht gezien en wil je lid worden van de JOVD? Meld je dan aan op www.jovd.nl of stuur even een mailtje naar voorzitter@jovddenbosch.nl Natuurlijk zijn we ook op Facebook en Twitter te vinden. Wellicht tot snel op een van onze activiteiten!

Koen Roelands,

Voorzitter JOVD ’s-Hertogenbosch e.o.