Van de Hulsbeek over zijn ambities als lijsttrekker

Leden van de Gestelse VVD hebben Bart van de Hulsbeek benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Dat gebeurde dinsdagavond 20 juni tijdens een ledenbijeenkomst bij Boer Goossens in Den Dungen.

Leden van de Gestelse VVD hebben Bart van de Hulsbeek benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Dat gebeurde dinsdagavond 20 juni tijdens een ledenbijeenkomst bij Boer Goossens in Den Dungen.

Bart van de Hulsbeek maakt zich politiek vooral boos over het gemak waarmee het huidige gemeentebestuur de OZB verhoogt, zelfs bijna verdubbelt. In zijn toespraak gaf Van de Hulsbeek een samenvatting van zijn visie op de toekomst van Sint-Michielsgestel.

De Kern Gezond

Het beleid van de gemeente en vooral van de lokale partijen is teveel gericht op het gelijk bedienen van alle kernen zodat overal gelijksoortige voorzieningen zijn. Dat kost teveel geld. In de visie van de VVD-er kan “verscheidenheid van dorpen” de samenhang versterken en kosten besparen. In het ene dorp kan cultuur leidend zijn en in het andere sport of maatschappelijke ondersteuning. “We moeten er voor zorgen dat we goed onderhouden en veilige verbindende wegen hebben tussen de dorpen waarop mensen met innovatieve voertuigen naar hun bestemming kunnen. Mogelijk kunnen we samen met de Provincie een pilot starten met initiatieven voor nieuwe dorpsmobiliteit. Ik weet dat de gedeputeerde voor mobiliteit de bereikbaarheid van de dorpen hoog op de agenda heeft staan”, zegt Van de Hulsbeek, die in het dagelijks leven communicatieadvies over mobiliteit geeft. 

Jongeren in de politiek

Ook jongeren moeten de ruimte krijgen. Voor vitale dorpen zijn jongeren met nieuwe ideeën nodig en Van de Hulsbeek spant zich extra in om jongeren, ook binnen de VVD, alle ruimte te geven. “Jongeren inspireren mij en ze zitten vaak vol vernieuwende ideeën. Ik geniet van de nauwe samenwerking met de regionale JOVD en wil jongeren uit de gemeente oproepen om contact met me op te nemen, via Facebook bijvoorbeeld, als ze zich actief in willen zetten voor een liberale Gestelse gemeenschap. Het mooiste zou zijn als we enkele jongeren hoog op de kieslijst krijgen”. 

Met die kieslijst gaat de VVD de komende maanden aan de slag. Van de Hulsbeek werd voorgedragen door het bestuur van het lokale VVD netwerk ’s-Hertogenbosch & Sint-Michielsgestel. Het bestuur was verheugd dat Van de Hulsbeek opnieuw bereid is om de VVD-lijst in Sint-Michielsgestel aan te voeren. In 2014 haalde de VVD net geen twee zetels en Bart van de Hulsbeek heeft de duidelijke ambitie uitgesproken om minimaal twee en hopelijk drie zetels voor de VVD te verwerven.