VVD: Geen verdere stijging OZB!

Wethouder Mathijssen van de PPA kondigt aan dat de OZB-tarieven voor 2018 opnieuw moeten stijgen. Dat zou het derde jaar op rij zijn dat er forse verhogingen worden doorgevoerd. De Gestelse VVD is altijd tegen deze verhogingen geweest en dat zal zo blijven. Genoeg is genoeg!

De PPA, Gestelse Coalitie en D66 vonden altijd dat de OZB zo schrikbarend verhoogd mocht worden omdat hij onder het landelijk gemiddelde ligt. De VVD vindt dat we een gemeente moeten zijn met lage lasten voor onze inwoners, zonder geldverslindende fratsen zoals twee wijkmakelaars met een potje weggeefgeld van € 100.000,- per jaar.


Als u met uw buren het openbaar groen bij wilt bijwerken, dan hoeft daar geen wijkmakelaar bij te staan met een aanhanger vol tuingereedschap. Dan hoeft daar geen wijkmakelaar bij te staan die daar een foto van op Twitter plaatst. Dat kost alleen maar geld. U heeft zelf toch ook wel een schoffel en hark? Het enige dat u van de gemeente nodig heeft, is toestemming en toestemming is gratis.

Bovendien, dat landelijk gemiddelde wordt mede bepaald door Amsterdam, Wassenaar en andere onvergelijkbare gemeenten. Als we de OZB vergelijken met alle gemeenten in Noordoost-Brabant dan is het verschil niet zo groot. Maken we de vergelijking met gemeentes met ongeveer evenveel inwoners, dan scheelt dat bij de OZB voor niet-woningen een verwaarloosbare 0,0013%.

 

In maart 2018 worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dat betekent dat de coalitiepartijen op zoek gaan naar cadeautjes om uit te delen. De PPA zorgde vlak voor de verkiezingen in 2014 voor een nieuwe Durpsherd en de Gestelse Coalitie herhaalt deze truc in 2018 met een mooie nieuwe Huif terwijl u van de PPA een opgeknapte Run krijgt. Allemaal van uw eigen geld uiteraard.

Het is natuurlijk prachtig om vlak voor de verkiezingen te claimen dat je er voor hebt gezorgd dat de OZB dankzij jouw partij niet verder verhoogd wordt. Dat levert stemmen op! Bedenk daarbij wél dat de verhogingen uit het verleden niet ongedaan worden gemaakt.


Op donderdag 22 juni zetten we het debat over de OZB voort. Als de PPA, samen met De Gestelse Coalitie en D66 met een voorstel komt om uw OZB-pijn voor 2018 te verlichten, bedenk dan in maart in het stemhokje ook dat juist deze partijen u eerst een paar jaar op rij een poot hebben uitgedraaid. En die hoge tarieven worden niet ongedaan gemaakt.