Bas Steunenburg

Mijn naam is Bas Steunenberg, 43 jaar, ik woon in Vught met mijn vriendin en dochtertje, ben werkzaam bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) als teamcoördinator, op het terrein van publieke gezondheid en preventie. Daarnaast ben ik al vele jaren actief voor de VVD in afdeling- en regio besturen. Sinds maart 2023 zit ik in namens de VVD in het algemeen bestuur van het Waterschap de Dommel.

Ik ben iemand die vanaf april tot september elke dag de Droogtemonitor van de KNMI checkt. Water is voor mij van levensbelang. Voldoende en schoon water. Ik ben geboren op de zandgronden van de Veluwe, dus ken de droogte. Nu woon ik vlakbij de IJzeren Man, een heerlijk water-recreatiegebied. Waar je kunt zwemmen, wandelen en zelfs zeilen en schaatsen in koude winters.

Ik zet mij in het waterschap in voor het bevorderen en herstel van de grondwaterbalans, door enerzijds te kijken naar meer mogelijkheden om water vast te houden en te laten infiltreren en door anderzijds kritisch te kijken naar onttrekkingen van grondwater. Ook volg ik op de, hopelijke droge, voet, de Hoog-Water-Beschermings (HoWaBO)-projecten rond s Hertogenbosch en de herinrichting van de Bossche Broek-Zuid tussen Vught en Sint-Michelsgestel.

Instagramhttps://www.instagram.com/vvddedommel/

Twitterhttps://twitter.com/vvddedommel/

Facebookhttps://www.facebook.com/VVDDommel/