Johan Vorstenbosch

© Andrea Tibosch

Mijn naam is Johan Vorstenbosch, opgegroeid in Vught in een warm gezin als oudste van vier zonen. Na de middelbare school (Beekvliet te Sint-Michielsgestel) en universiteit (Rechten te Leiden), ben ik in 1995 mijn loopbaan gestart bij KPN in Amsterdam en later in Den Haag. Met veel plezier heb ik jaren gewoond en gewerkt in de Randstad en heb ik me verder kunnen ontwikkelen als professional.

Met het jonge gezin zijn we in 2004 in Gemonde neergestreken. Daar zijn we snel ingeburgerd. Ik heb het altijd van grote waarde gevonden om onderdeel te zijn en bij te dragen aan de gemeenschap. Zo ben ik wekelijks actief op het voetbalveld bij v.v. Irene en ben ik twaalf jaar voorzitter geweest van het verenigingsbestuur. Ook ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een dorpshuis voor Gemonde als voorzitter van het stichtingsbestuur. Als laatste ’nevenfunctie’ ben ik lid van de dorpsraad. De rest van mijn vrije tijd besteed ik aan het bezoeken van (rock)concerten en voetbalwedstrijden van zoon, dochter of PSV. Daarnaast luister ik veel naar muziek en maak ik graag wandelingen met mijn vriendin.

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig interim professional. In de laatste jaren doe ik voornamelijk directie-/secretarisfuncties voor de lokale overheid. Zo was ik directeur van verschillende gemeentelijke samenwerkingsverbanden in Noord-Brabant en daarbuiten.

Sinds het najaar van 2023 ben ik lid van de gemeenteraad voor de VVD. De drive is groot om bij te dragen aan de leefbaarheid en aan het realiseren van zaken voor de gemeenschap. Denk aan wonen, welzijn, economie, veiligheid en vrije tijd. Met veel kennis van ambtelijke organisaties en met een sterke maatschappelijk verankering hoop ik aan goede rol te kunnen vervullen in de VVD-fractie en het liberale gedachtengoed te kunnen inzetten ten dienste van de gemeenschap.